MISIJA “JE MOGOČE!”

MISIJA „JE MOGOČE“

CELULIT – beseda, ki vsako žensko zmoti, beseda, ki nas opozarja:
SPREMENIMO SE, POSKRBIMO ZASE, STOPIMO IZ CONE UDOBJA!

Vam je to znano?
Ve ste tiste, ki si morate želeti odpraviti celulit in začeti zdravo živeti. Same lahko veliko pripomorete, da se vam te želje uresničijo.

Narediti pa si morate načrt. In DANES je pravi čas, da začnete.

Načrt bo trajal nekaj mesecev in bo intenziven, vendar boste že v pomladnih mesecih zadovoljne s prvimi vidnimi rezultati. Ti vam bodo dali tudi nov zagon, da vztrajate pri vašem načrtu.

ZAKAJ POTREBUJETE TOLIKO ČASA?
Celulit nastaja postopoma in nekaj časa običajno sploh ni opazen. To je tudi glavni razlog, da ga ni mogoče odpraviti preko noči. Pri pripravi načrta za odpravo celulita morate poznati osnove ZAKAJ in KAKO NASTAJA CELULIT ter kakšne VRSTE CELULITA poznamo.
Celulit je bolezen vezivnega maščobnega tkiva. Je želatini podobna snov, sestavljena iz maščobe, vode in odpadnih snovi, toksinov, ujetih pod kožo. Nastaja zaradi zastajanja tekočine v tkivih.

VRSTE CELULITA
V začetku se nastajanje celulita ne opazi. Ko pa je opazen, se tekočina že kopiči in pod prsti se že začutijo drobni vozlički. Tekočina postaja vse gostejša, koža se vse bolj guba in dobi t.i. „pomarančni“ videz. Ko je tekočina že zelo gosta in vozlički trdi, nastanejo boleče zatrdline.

Ko stisnete kožo postane neopazen celulit naenkrat viden kot nagubana pomarančna lupina. Začetne stopnje celulita so vidne le v stoječem položaju, kasnejše faze celulita pa so vidne tudi v stoječem položaju, brez da bi stiskali kožo.

ZAKAJ NASTANE CELULIT?

 • nepravilna, preobilna prehrana
 • hitra prehrana
 • premalo tekočine
 • debelost
 • hormonske spremembe
 • pretesna oblačila
 • premalo gibanja
 • neprimerna obutev
 • tobak
 • alkohol
 • gazirane pijače
 • kava
 • nosečnost
 • stres
 • kontracepcijske tablete

Zdaj, ko o celulitu veste nekaj več se morate še enkrat vprašati, če si res želite spremembo v svojem življenju, kajti celulit je POKAZATELJ KAKO ŽIVITE in KAJ se z vašim telesom DOGAJA.

Če je odgovor pritrdilen, ste na pravi poti, da si izboljšate svoje zdravje in predvsem kakovost vašega življenja.

Zdaj pa v AKCIJO, SAJ JE VAŠ NAČRT URESNIČLJIV!
Pomembno je, da začnete z intenzivnimi dejavnostmi, saj se je celulita potrebno znebiti z zunanjim in notranjim čiščenjem.

NAČRT obsega naslednje dejavnosti:
1x do 2x tedensko si naredite intenzivni piling, da odstranite vse odmrle celice in je kasnejše vnašanje aktivnih učinkovin učinkovitejše.


OBROKI – ZDRAVA PREHRANA: čim več sadja in zelenjave
zmanjšajte velikost porcije, obroke pa razporedite na več manjših, pri čemer morate paziti, da je vnos hrane manjši kot prej.

VZEMITE SI ČAS ZA HRANO, tako DA VESTE KAJ JESTE!
Zapisujte si kaj in koliko ste pojedli. To vas bo presenetilo, saj boste ugotovili, da je vnos hrane veliko večji, kot ste pričakovali. Pomnite: „Vse, kar gre noter, mora tudi ven“.
ZADOSTNA KOLIČINA VODE
VODA je naravno čistilo, ki pomaga pri odstranjevanju strupov in maščobnih celic iz telesa. Priporoča se vnos 3-4 l vode oz. tekočine dnevno, odvisno od višine, teže, klimatskih razmer,…

REDNA VADBA
Pomembno je, da se znebite maščob in okrepite mišice, kajti če mišice niso okrepljene bo celulit še vedno viden. Z redno telovadbo boste pomagali koži pridobiti boljši tonus, z večjo fizično kondicijo se lažje upirate stresu, obenem pa si na ta način še pomladite telo. Od telesnih aktivnosti so priporočljive kombinacije različnih kardio aktivnosti, kot so tek, kolesarjenje, steper, aerobika, … saj kardio aktivnosti pospešijo porabo KALORIJ. Priporočljivo jih je kombinirati še s krepilnimi vajami, kjer vadimo z utežmi, vadimo na trenažerjih, itd. S krepilnimi vajami oblikujemo telo in še dodatno pospešimo metabolizem.

Najdite si svojo priljubljeno vadbo in jo izvajajte čim večkrat, minimalno pa vsaj 2x tedensko po eno uro. Lahko je to joga, ples, pilates, tek ali hoja,… Pazite na to, da si vzamete čas za sprostitev in počitek, da ste vsak dan vsaj 30 minut v tišini. Teh 30 minut si lahko razdelite tudi na dva ali več delov, izvajate pa preko celega dneva.

NE IŠČITE IZGOVOROV!

V vsakodnevno vadbo vključite svoje otroke in najdražje, tudi domače ljubljenčke (če lahko) in poskrbite, da se boste vsi zabavali.

SAVNA pozimi vsaj 1x tedensko, saj vzpodbudi izločanje vode in toksinov, po savni pa se počutite mladostni, sveži,…

ANTICELULITNA ROČNA MASAŽA

Doma si lahko sami vtirate olja, kreme ali serume proti celulitu z masažo na kritičnih delih. Tako se izboljša cirkulacija. Da boste dosegli najboljše rezultate obiščite strokovnjake v kozmetičnih salonih. S strokovnimi nasveti, poznavanjem problemov in težav, ki spremljajo vaš načrt vam pomagajo z ročnimi anticelulitnimi masažami uresničiti vaš program v najkrajšem možnem času. Z ročno anticelulitno masažo se celulit odpravi tako, da se poveča prožnost in vlažnost kože z olji proti celulitu, obenem pa se izboljša prekrvavitev kože. Masaža vljučuje prijeme, ki so usmerjeni v natančno določene dele telesa iz katerih želimo odstraniti celulit. Z ročno anticelulitno masažo se doseže razbitje maščobnih celic. Poleg razbitja celulitnih celic se z ročno anticelulitno masažo doseže tudi občutek sprostitve telesa, občutek lahkotnosti, koža je lepša, čvrstejša in bolj napeta, poveča pa se tudi mišični tonus.

ROČNA LIMFNA DRENAŽA
Pretok limfe poskrbi za čiščenje strupov v telesu. Kadar je limfna pot upočasnjena ali celo zaustavljena se maščobe in strupi kopičijo v podkožju. Posledice zastoja ali zastajanja limfe se kažejo kot zabuhlost, slabša preskrba tkiva s kisikom kar privede do sprememb v tkivu.
Navedenih je veliko informacij, ki jih morate upoštevati pri uveljavitvi vašega NAČRTA.


Vendar ne obupajte!

Da vam bo lažje, se odločite za obisk kozmetičnega salona, kjer boste dobili vso PODPORO in VZPODBUDO.

ZAČNITE ŽIVETI ZDRAVO IN ZADOVOLJNO!